Hiljaista on nää mun merkkailut... viimeksi kun yritin käydä, oli vuodatuksessa just meneillään päivitys, ja nyt näyttää kovin erilaiselta - toivottavasti pärjään uuden version kanssa.

Nyt kun vuosi vaihtui yritän minäkin vähän miettiä mitä tuli viime vuonna saatua aikaiseksi ja mitä tavoitteita tälle vuodelle asetan. Koirat on mulle tarkoitus olla rentouttava harrastus, joten liian tiukkoja tavoitteita en halua asettaa, mutta jollei niitä ole ollenkaan, niin ei saa mitään aikaiseksi.

Eli ensin viime vuosi:
Merkittävintä oli, että voitin kilpailukammoni ja aloitin kisaamaan Merrin kanssa tokossa. Alokasluokan liikkeet oli viilausta vaille valmiit jo ainakin vuoden... Merri osoittautui oikein mukavaksi kisakaveriksi, joka pystyi toimimaan minun jännittämisestäni huolimatta. Huomasin myös, että sen virettä pystyy tosi pienillä jutuilla säätämään. Tämä oli ongelmana meillä kahdessa viimeisessä kisassa, mutta oikeastihan toi on vaan hyvä juttu, kunhan oppisin löytämään sen oikean vireen. Takana siis kolme kisaa ja Merri saa liittää nimensä eteen koulutustunnuksen TK1 Hymy.

Merri kävi myös luonnetestissä, joka oli mulla jo etukäteen kauan ajatuksissa. Luonnetesti jätti hiukan jälkiä käyttäytymiseen, mikä ei sinällään ole ihme kun Merri todettiin pehmeäksi luonteeltaan. Vieläkin haukkuu helposti ihmisille, jotka tulee jostain "uodosti", mutta paljon on jo häipynyt toi käytös.

Näyttelyrintamalla oli aika hiljaista. Hopi kävi tammikuussa Turussa - eh. Molemmat Raumalla - eh,eh. Tässä vaiheessa alkoi jo usko loppua ja into lopahtaa koko näyttelyihin. Heinäkuussa Juulia vei molemmat kahteen Järvenpään näyttelyyn - Merrille eri+vasert ja eh, Hopille eri ja eri+sert! Tilanne siis, että Merrillä on kasassa kaksi sertiä ja Hopilla yksi.

Agility on mun ja myös koirien lempparilaji tällä hetkellä. Hopi aloitti agin kesällä. Merrin kanssa oli jo tarkoitus aloittaa kilpaileminen viime vuonna. Myönnän, että mua tässäkin hirvittää se kilpaileminen. Hyvänä "tekosyynä" myös A:n alakontaktilla hidastelu, jota nyt yritän treenailla pois. Mutta tää on hauskaa!

"Muussa elämässä" tapahtumista tärkeimpiä oli että Ossi meni vuoden alusta uuteen työpaikkaan Paraisille ja on onneksi viihtynyt hyvin. Loppuvuodesta taas ostettiin oma talo, joka tuntuu , ja tuntui ihan alusta asti meidän kodilta <3. Loputon työmaahan tää tulee olemaan. Koirien kannalta tällä hetkellä suurin toive olis saada piha aidattua.

Ja sitten: 2009

Näyttelyt: Olen ilmoittanut molemmat Lappiin helmikuussa ja muitakin pikkunäyttelyitä katellut. Toiveena molemmille puuttuvat sertit. Sitten sais riittä mein näytelmät.

TOKO: Merrille TK2! Nouto on meillä se suuri ongelma, mutta nyt ollaan edistytty senkin kanssa. Tiedän, että jos tsempataan, tää onnistuu. Hopin kanssakin jo haaveilin kisaamisesta, mutta sillä on varmaan joku murkkuikä nyt - mikään ei onnistu. En pidä siis kiirettä, ainoa tavoite sen kanssa, että jaksaisin treenata ja en menettäisi hermojani.

Agi: Merrin kanssa kisaamisen aloittaminen. Hopilla samat kuin tokossa.