Nyt päivän sana meillä takaperin ketjutus! Liikkeestä seiso ei oo lähteny kehittymään, joten jotain piti keksiä. Siis olen nyt vahvistanu liikkeen loppupäätä niin, että jätän taakse palkan ja laitan Merrin seisomaan, kävelen vähän matkaa ja palaan sen viereen ja vapautan palkalle. Tätä jopa 20 toistoo muutaman kerran. Tänään (ATT treeneissä) vahvistin taas näin 4 kertaa ja sitten koko liike (paitsi ei perusasentoa alkuun eikä loppuun). Toimi! Tuija sano, että oli paljon parempi näin. Yesyesyes! Nyt on taas uskoa, että tää tästä vielä jonain päivänä :).

Hypyssä koitetaan saada Merriä menemään hiukan pidemmälle, ettei se seiso nenä esteessä kiinni. Ei toi aloluokassa haittaa, mutta jos me joskus päästään avoon, niin ei se pysty ponnistamaan takaisin esteen yli noin läheltä. Tehtiin niin, että Tuija oli "liikkuri" jotain reilu metrin päässä esteestäja antoi namia Merrille ensin pari kertaa, ja sitten kun seuraavallakin kerralla Merri juoksi Tuijalle asti huusin "seiso" ja heitin sille heti palkan. Kyllä oli taas pieni koira ihmeissään..

Paikallamakuussa päätin ottaa Merrin lopussa perusasentoon. Yleensä en ota, ettei alkais sitä ennakoimaan. Ei noussut - höh. Pitää harjotella erikseen sivulla maahan - istu - maahan harjotuksia. Jos vahvistan sitä liikaa tossa tilanteessa se alkaa takuulla ennakoimaan.

Perjantaina oltiin Kupittaan puistossa Juulian ja Pihkan kanssa. Merrin seuraaminen ja muutenkin keskittyminen oli paljon parempaa kuin mieltäkiihdyttävässä agilityhallissa. Mutta hyvähän se on treenata siellä vaikeessa, niin muut paikat tuntuu sitten palalta kakkua. Hopikin oli mukana, mutta sille paikka on aivan liian häiriöinen - turha pilata sitä vähää mikä on opittu. Jatkamme pienemmässä häiriössä vielä jonkin aikaa. Hopin luonne on niin vilkas ja se on hälyttäjä isolla hoolla, joten tarvitsemme aikaa ja malttia.

Ja pennun nimeksi ei tullut Kipinä vaan Nuppu <3