Meidän kisaura pörähti oikein vauhdilla käyntiin; oltiin mitteleiden rotumestaruustokokisassa Pieksämäellä 27.9.2008. Oli kyllä rankka reissu, kun ajomatkaa kertyi ihan rutkasti. Juulia sai mut ylipuhuttua matkaan ja yhdessä mentiin, niin eipä tarvinnut sentään yksin ajella.

Jos eka koe meni yli odotusten, niin tämä sitten ei mennyt. Kisat oli hallissa, joka oli "konkareiden" mukaan vaikea paikka koirille (en oikein tiedä miksi, jotain hajuja kai). Vaikea taisi sitten olla meillekin. Seuraamaan kun lähdettiin, niin Merri vissiin bongas A-esteen kehänauhan ulkopuolella ja teki ihme syöksäyksen! Muuten seuraamiset ihme haahuilua, jopa jotain haisteluakin oli. Liikkeiden välillä haukahtelua... Liikkeestä maahan suht ok. Luoksetulossa haukkui ja muuten kympin liikkeestä 8. Liikkeestä seiso haisteli maata kun lähdettiin liikkeelle, muuten kympin liikkeestä 8 haistelun vuoksi. Paikkamakuu, luoksepäästävyys ja hyppy sentään Merrimäiseen tapaan kymppejä. Ykköstulos tuli kuitenkin 171 pisteellä. Tyytyväinen en tähän kuitenkaan ole...

Oltiin tänään Tuijan kans treenaamassa ja taas oli tätä haukkumisongelmaa - voi kökönkökkö! Lähinnä luoksetulossa siis. Otan sitä nyt lyhyeltä matkalta taas pikkuhiljaa pidentäen niin, että pysyy hiljaa. Pieni murahdus haukkumisesta - kovempia keinoja en kyllä uskalla kokeilla, kun Merri on pohjimmiltaan niin herkkis. Opeteltiin uutena liikkeestä istu. Onnistui hyvin! Seuraamisessa vasemmalle käännökset oli ihan kaameita (oli muuten tuolla kisassa myös). Mun pitää ohjata hartialinjalla sitä selkeämmin, tää on taas multa ihan unohtunu. Yhdellä kerralla ohjasin hiukan liikaa, niin Merri teki kiepin, mistä minusta huomaa, että se on aika ohjaajaherkkä koira.

Ja sitten Hopi. Pikku-ukko oli superupee!!! Se teki ihan ältsihienosti seuraamista, tosin kovin häiriöherkkä. Liikkeestä seiso. Luoksetulo lyhyeltä matkalta. Hakee hienosti perusasentoa. Sättää muulloin muttei suorituksessa. Olen puulla päähän lyöty, nyt pitää antaa Hopillekin mahdollisuus loistaa tässä lajissa ja ruveta enemmän treenaamaan. Paikkamakuussa kun mä tulin sen luo, se käänsi päänsä, otti selvästi painetta. Tuijan ohje, että alan kiertää sitä ympäri yms. kun se makaa paikkamakuussa.

Tuijalle jälleen superkiitokset seurasta ja avusta!!!