Viime viikonloppu oli tiukkaa tokotreenausta Lentsun "komennossa" Merrin kanssa. Ollaan kyllä jonkunverran aktiivisia oltu viime aikoina muutenkin (vaikkei täällä siltä näytä...)

Kurssi oli shelttien tokokurssi, mutta osanottajia oli senverran vähän että päästiin Juulian kanssa koirinemme mukaan - kiitos Sirpalle!

Lauantaina keskityttiin omavalintaisiin ongelmiin. Mulla oli ekaks liikkeestä seisominen (siis edelleen!!!). Nyt kun koitin sitä ilman takapalkkaa, niin Merri hiipparoi ihan sikana mun perässä. Kun se pysähtyy, niin pysyy sen jälkeen kyllä hyvin paikallaan. Lentsun ohje oli ruveta taas heittelemään nameja taaksepäin VÄLITTÖMÄSTI kun se pysähtyy. Tämän kanssa kuitenkin samaan aikaan jatketaan takaperinketjutustyylillä harjottelemista, ettei toi pysyminen heikkene... eli ei oltu ihan hakoteillä, mutta aika paljon kumminkin.

Toinen ongelma noutokapulan pito. Merri kuumuu niin kamalasti, että haukkuu vaan ja heittelee kapulaa, tai sitten puree sen ihan säleiks - huoh. Lentsu koitti vaan palkita sen nopeesti jokaisesta pidosta heittämällä nakinpalan silmien väliin (:D) , mutta ei lähteny oikein... Illalla lenkillä hoksasin että kun Merri usein kanniskelee keppejä kauniisti ja rauhallisesti pitkiäkin matkoja, niin liitän siihen jonkun sanan. Kokeilin lenkillä pyytää sitä rauhallisesti sivulle kun keppi oli suussa. Tuli, ja kehuin iloisesti ja rauhallisesti ja vapautin. Merri heilutti häntää ja jatkoi matkaa keppi edelleen suussa - ihana höpsö!

Lauantain koulutuksen päätteeksi Lentsun toive oli, että kaikki keksisivät helpompia ongelmia sunnuntaille ;-)

Sunnuntaina otettiin ensin hyppy. Merrin hyppytyyli herätti jälleen hilpeyttä... Lentsun mielestä Merri liikkuu liikaa takaisinpäin seiso-käskyn jälkeen, sehän tulee ihan nenä kii esteeseen. Ohjeena seisahtumisen jälkeen heittää heti nami - taas silmien väliin tai koiran taakse, ettei se tuu mua kohti. Muuten tosi hieno.

Sitten mulle taottiin päähän palkattoman suorituksen jälkeen koiran kiittämistä - olen liian hillitty siinä :-( yritän parantaa. Tämä oli juttu jonka Lentsu valitsi meille.

Viimeksi ruutu. Jätin ensin Merrin odottamaan ja vein lelun ruutuun niin että se näki. Pyysin merkkaamaan ruudun, minkä hienosti tekikin. Sitten käsky "ruutu" - tuhatta ja sataa ruutuun. Pieni kunniakierros lelun kanssa (johan me lopulta tehdään jotain hauskaakin meinas vissiin Merri...). Tehtiin vielä uudestaan näin. Sitten pidin Merrin huomion itselläni ja Lentsu vei lelun ruutuun. Taas meni hienosti. Lentsun idea oli että voitais tehdä tätä joka treenin päätteeks koska Merri tykkää siitä niin hirveesti, jollon se vois alkaa odottaa ruutua niinkuin "palkkana".

Taas on treeni-intoa, kun sai uusia ajatuksia päähän :D